Venus – Aeg on illusioonAvaldatud: 28.11.2018

Naiste käekell Venus - uus täht kellataevas

„Aeg saab otsa“, „aega ei ole“, „kiired ajad“… Kas need väljendid tulevad tuttavad ette? Kuid kas ei ole need hoopis märk sellest, et liialt ringi sagides unustame aeg-ajalt, mis elus päriselt oluline on? Meie usume, et minutite ja tundide mõõtmisest on hoopis olulisem hetk. Minevik on läinud ja tulevik pelgalt meie ettekujutuse vili – seega vaid hetk on see, mis on päris.

Tunneme tihtipeale, kuidas „aeg käest jookseb“ ja igas päevas just kui tunde puudu tuleb. Mõõdame vahel tunde ja minuteid nagu need oleksid „Pühad Graalid“ ja lohutame ennast sellega, et vähemalt oleme tegusad… Kuid mida me tegelikult mõõdame? Kas on need ikka minutid ja tunnid, või hoopis mäletamist väärivad hetked, millele kella või kalendri just kui joonlaua kõrvale üritame panna?

wood watch venus prosawood

Aeg on illusioon...

Juba 20. sajandi alguses mõistis vaieldamatu geenius Albert Einstein, et aeg on suhteline mõiste. Võtame näiteks minuti. Kui küsida minuti tähtsust inimeselt, kes parasjagu metsas lõkkeääres puhkab ja teiselt, kes just lennukist maha jäi, on vastused tõenäoliselt vägagi erinevad. Mis viibki meid mõtisklema, et kas pole joonlaua kombel aja mõõtmise asemel hoopis olulisem olla hetkes? Teadvustada endale, mis on päris ja mis vaid kujutelm meie peas ning kas olulisem on elada, näha, avastada, tunda ja nautida ettekujutlusi või seda mis on päris? Seda, mis on siin ja praegu…

women wooden watch venus
Wooden watch Venus Rose Prosawood

Inspiratsioon

Oleme juba mõnda aega tahtnud luua käekella mudelit, mis mõeldud vaid õrnema sugupoole esindajatele. Vähemalt sama kaua oleme juurelnud ka hetke tähenduse üle. Kuid kuidas siduda need tervikuks, mis mõlemat arusaadavalt käsitleks? Nagu inspiratsiooniga ikka, ei tule see käsu peale, vaid nõuab erinevaid kogemusi, avastusi ja  mõttemõlgutusi, kuniks ühel hetkel saab kõik selgeks. Just kui koodijupp, millest osa veel puudu oli. Aeg peatub ja sünnib avastus…

Me avastasime, et pole olemas ühtegi paremat võrdlust naiselikule ilule kui eredaim täht taevas – Veenus. Vähe sellest – Veenus on ka ehedaim näide sellest, kuidas aeg on suhteline. Ta on nimelt ainuke planeet, mis pöörleb tagurpidi. Loojub seal siis päike hommikul ja tõuseb hilisõhtul? Või on need vaid sildid, mille ise oma mõtetega sinna külge kleebime… Usume, et hoopis olulisem on tõsiasi, et olenemata päeva pikkusest või aasta tähendusest, on ka Veenusel omad HETKED, kus päike tuleb ja läheb.

Ela hetkes!

Usume siiralt hetkes elamise tähtsust ning teame omast käest, kui kergelt see igapäevatoimetusi tehes ununeda võib. Seetõttu tegimegi naistele mõeldud puidust kella, mis on sama müstiline, kui vastupäeva pöörlev planeet või Rooma armastuse jumalanna. Me panime ta käima tagurpidi. Mitte selleks, et Sind kiusata, vaid selleks, et aidata Sulle meenutada neid asju, mis päriselt olulised on. Meenutada seda, et elada tuleb hetkes. Kui liivakellaga saab aega mõõta mõlemat pidi, siis miks peaks erandiks olema käekell? Kuigi esmapilgul võib tunduda harjumatu ja võõras, on meie VENUSega tegelikult ka aja mõõtmine täiesti võimalik. See nõuab lihtsalt veidi süvenemist ja pisut pingutust. Usu meid – see hakkab Sulle meeldima! 😉

Harjutamine teeb meistriks!

Et tagurpidi käiv kell pole just igapäevane nähtus, siis tahame Sulle sellega harjumise võimalikult lihtsaks teha. Järgi neid juhiseid ja juba õige pea oled meister nii kellaaja vaatamises kui hetke väärtustamises.

Kella kõik seierid liiguvad noolega näidatud suunas ehk tavakellale vastupidises suunas. Seetõttu suurenevad ka kellanumbrid numbriplaadil vastupidises suunas. Rakendades tavalist aja ütlemise meetodit ehk kõigepealt lugedes tunni ning seejärel minuti osuti, saamegi täpse ajal. Mõne aja möödudes oled sa selles meister ja samuti tajud paremini, kui oluline on hetk!

Oma lemmiku Venuse saad valida SIIT!